Attila Cseke: Nu se inchid spitale, dar unele vor fi reorganizate dupa descentralizare

Ministrul Sanatatii a declarat, la Oradea, ca el nu a vorbit niciodata de inchiderea unor spitale, dar ca, dupa descentralizare, autoritatile locale sunt cele care vor hotara unde si cum vor avea loc reorganizari ale acestora. Ministrul a recomandat administratiilor locale sa caute un specific al spitalului, dand exemplul ingrijirilor paliative, care sunt si finantate.

“Pana acum am avut in subordinea ministerului 435 de spitale. Nu se va naste acel ministru al Sanatatii care sa poata coordona eficient 435 de spitale in Romania. Nu exista un asemenea om, nici eu nu sunt acela. De aceea, implicarea comunitatii locale este absolut obligatorie”, a declarat Cseke Attila.

Descentralizarea de care se ocupa Ministerul de la inceputul anului va da posibilitatea comunitatii locale, potrivit ministrului, ca prin intermediul autoritatilor locale sa faca o radiografie la nivel judetean sau local, in urma careia ar putea aparea situatii in care vor fi necesare reorganizari de spitale. Unele unitati spitalicesti isi vor schimba structura interna sau se vor orienta spre altceva, a declarat Cseke Attila.

Sursa: Agerpres

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns