Asistentii medicali din DSP-uri vor sa aiba acces la posturile de inspectori sanitari

Comisia profesionala de asistenti de igiena a Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania doreste ca asistentii medicali cu studii superioare din cadrul directiilor de sanatate publica sa aiba acces la functiile de inspectori sanitari din cadrul acestor institutii.

Comisia a analizat proiectul de aprobare a Regulamentului de organizare si functionare si a structurii organizatorice ale directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, proiect care este in dezbatere publica pe site-ul ministerului pana la 26 iulie si a redactat o serie de propuneri. Prima propunere se refera la posibilitatea ca asistentii medicali care au absolvit Facultatea de asistenta medicala sa aiba acces la functia de inspector sanitar.

In momentul de fata, conform unui Ordin al Ministerului Sanatatii, asistentii medicali pot fi doar asistenti de inspectori. Comisia profesionala de asistenti de igiena solicita ca la capitolul pregatire profesionala necesara pentru a avea acces la functia de inspector sa figureze si categoria profesionala cu studii superioare medicale in domeniul asistenta medicala.

Sursa: Viata Medicala

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns