Angajatorii nedisciplinati ar putea fi sanctionati de CNAS

Oficialii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) avertizeaza ca angajatorii care nu depun la casele de asigurari de sanatate judetene in termen de sase zile lista celor aflati in concediu medical vor plati singuri indemnizatia pentru toata perioada concediului.

“Riscul la care se supune angajatorul e de a suporta intreaga contravaloare a indemnizatiei de care beneficiaza angajatul lui pe perioada in care se afla in incapacitate temporara de munca (inclusiv cea datorata de casa de asigurari de sanatate pentru perioada de concediu medical ce urmeaza celei de-a sasea zile)”, a declarat presedintele CNAS, Nicolae Duta.

Potrivit legii, asiguratii care merg la medic pentru a lua concediu medical trebuie sa prezinte adeverinta de la angajator din care sa reiasa si numarul de zile de concediu medical din ultimul an. Exista insa si exceptii in cazurile de urgenta medico-chirurgicale sau in bolile contagioase.

Pacientii care nu sunt gasiti la domiciliu, pot depune contestatii. “In urma verificarii prezentei asiguratilor aflati in incapacitate temporara de munca la adresa de domiciliu sau la resedinta indicata de acestia se va incheia un proces verbal, care poate fi contestat in termen de 30 de zile, la sediul platitorului de indemnizatii, acesta avand obligatia de a raspunde in maximum 30 de zile de la data inregistrarii contestatiei”, a mai spus presedintele CNAS.

Sursa: Evenimentul Zilei

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns