Angajatii Casei au prime de trei ori mai mari decat salariul de baza

Angajatii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) primesc prime de trei ori mai mari decat salariul de baza, intr-o perioada in care fondurile Casei pentru medicamente gratuite si compensate au fost epuizate.

Primele incasate de angajatii CNAS in luna martie se ridica la 140.000 de lei, suma care depaseste cu 45% cuantumul salariilor de baza. Un angajat de la Directia generala de management a primit in luna martie un salariu de aproximativ 4.000 de lei si o prima de 10.000 de lei, iar un angajat de la resurse umane a incasat un salariu de 4.400 de lei si un stimulent in valoare de 10.600 de lei.

Potrivit presedintelui CNAS, Nicolae Duta, primele au baza legala, intrucat ele provin din fondurile pe care casele judetene le realizeaza in plus. “Colecta de la persoanele fizice se face de catre casele judetene, in momentul in care aceste persoane au intarzieri sau sunt executate si se realizeaza fonduri in plus, atunci acesti bani se folosesc ca stimulente. E legal, asa e legea facuta”, a declarat Nicolae Duta.

Sursa: Romania Libera, PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Angajatii Casei au prime de trei ori mai mari decat salariul de baza”

  1. Adi A spus:

    NESIMTIRE cat casa la acest Duta (de altfel nici nu e de mirare, se inscrie in linia partidului).
    Deci nu sunt bani pentru sanatate, medicamente s.a.m.d.?
    Pai in cazul asta sa nu le dai dreptate tinerilor medici sa plece unde vad cu ochii si unde le e bine? Aici femeia de serviciu de la nu stiu ce minister a luat in mana vreo 3000 de lei asa ca ….

  2. axel A spus:

    duta nu este un om, nu este o persoana, nu are legatura cu lumea (medicala). este o ragaiala, un excrement, un flatus asezat intr-o functie convenabila de unde , in mod natural , polueaza tot. daca l-ati fi vazut la tv in zilele ulterioare aparitiei contractului cadru, v-ati fi speriat de cata aroganta, impertinenta,lipsa de bun simt, scarbosenie poate da dovada un “om”. cel mai spagar, abject, nepregatit medic din tara asta , poate fi considerat “daisy” pe langa creatura, slobozitura aceasta.iertati vehementa,oricum cu parerile, vorbele, ideile noastre , nu mai schimbam nimic in aceasta tara sufocata de ciuperci.trebuie sa fii cretin sa nu-ti dai seama ca acest duta vorbeste foarte degajat de deturnare de fonduri, sub protectia statutului cnas. mai mult, acele sume “in plus” provenite din dobanzi si penalitati ar trebui sa se reintoarca in sistem deoarece sumele pentru care s-au aplicat majorari (si nu au fost incasate la timp) au fost odata creatoare de datorii, obligatii. asa nu s-au putut plati servicii, medicamente, furnizorii au asteptat cu degetul in gura bani de la stat. nu-i nimic, banii s-au intors cumva , cu majorarile aferente, si , unde credeti ca au ajuns? la dutaaaa…..si acest fung , cu legea (asa-zisa lege) in mana ii imparte la subfungii lui.

Lasa un raspuns