AMFB: Peste 30% dintre cabinetele medicilor de familie s-ar putea inchide

“La ora actuala exista probabilitatea, atat la nivelul medicilor de familie, cat si la nivelul ambulatoriului de specialitate, de a da faliment. Iar procentul celor aflati in aceasta situatie este unul insemnat, intre 25% si 30% din totalul cabinetelor”, a declarat Rodica Tanasescu, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie din Bucuresti (AMFB).

Dupa falimentul in lant al farmaciilor am putea sa asistam la falimentarea cabinetelor medicilor de familie. Motivul este acelasi. Reglementarile defectuoase. In cazul cabinetelor medicilor de familie, cheltuielile de functionare au crescut, in timp ce veniturile le-au fost diminuate succesiv in ultimii ani.

“Medicii de familie cu pacienti putini, sub media pe tara de 1.800, nu au pierdut nimic. Insa colegii care au inscrisi pe liste mai multi pacienti decat limita maxima impusa de 2.200 de bolnavi, pierd sume importante de bani din modul in care a fost stabilita procedura de decontare”, a mai precizat Rodica Tanasescu.

“Veniturile cabinetelor pot sa scada cu pana la 30%, pentru medicii cu un numar mare de pacienti, chiar daca li s-ar aplica acele corectii legate de zonele izolate sau cu deficit de medici. Insa acele corectii nu s-au aplicat pana acum”, potrivit Sandrei Adalgiza Alexiu, secretar AMFB. Pentru a functiona si a se dezvolta, un cabinet cu 1.000 de pacienti are nevoie de venituri lunare de 10.000 de lei, potrivit AMFB.

Sursa: Cotidianul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Un raspuns la “AMFB: Peste 30% dintre cabinetele medicilor de familie s-ar putea inchide”

  1. axel A spus:

    buna suma !! la mai mare ! in alta viata…

Lasa un raspuns