AMFB avertizeaza medicii ca vor fi controlati la sange pentru concediile medicale acordate

Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti atrage atentia medicilor ca, in perioada urmatoare, Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, cea a judetului Ilfov si cea a Ministerului Transporturilor vor desfasura controale in ceea ce priveste conditiile de acordare a concediilor medicale.

“Urmeaza o perioada de controale din partea CASMB, CASIF si CASMT la concediile medicale eliberate. Perioada controlata poate fi si de la 15 mai pana in prezent, dar se poate intinde si la ultimele 12 luni”, se arata intr-un comunicat remis de AMFB.

Asociatia ii sfatuieste pe medici sa aiba la cabinet “adeverinte de salariat din partea angajatorului care sa ateste calitatea de asigurat conform Ordinului CNAS nr. 903/2007, adeverinte cu numarul de zile de concediu medical din ultimele 12 luni si declaratii luate de la pacientii care au primit concedii medicale incepand cu data de 15 mai 2010”.

AMFB avertizeaza medicii sa obtina adeverinte care sa specifice in mod clar si distinct numarul de zile de concediu medical obtinute de pacienti in ultimele 12 luni. Medicii pot semna procesul verbal de constatare a controlului si pot trece pe acesta toate obiectiile pe care le au cu privire la actiunea de control pentru a putea ulterior depune o contestatie.

Asociatia Medicilor de Familie sfatuieste cadrele medicale sa nu plateasca amenda, deoarece acest lucru nu le va mai permite sa-si recupereze banii in urma unei contestatii, ci doar in urma unui proces in instanta.

Actiunile de control pot fi contestate deoarece “in prezent nu exista o metodologie de control publicata in Monitorul Oficial, in conformitate cu prevederile punctului 25 al Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 430/2010, prin care este modificat art. 81 al Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 60/2006”, se mai arata in comunicat. De asemenea, contestatiile pot porni si de la faptul ca “nu exista un act aditional semnat intre Casa de Asigurari de Sanatate si furnizorii de servicii medicale in care sa fie precizate modificarile aparute”.

Sursa: GhidCabinet.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns