Amelia Antoniu si Alice Preda au fost infectate in momentul anesteziei

Medicul Cristian Gherasie, fostul sef al sectiei de Ginecologie din cadrul Spitalului CF 2 din Bucuresti, a recunoscut ca s-a folosit aceeasi seringa pentru cele doua paciente care au contractat infectii nosocomiale in unitatea sanitara, Amelia Antoniu si Alice Preda. Cele doua paciente care au intrat in coma in urma unor interventii chirurgicale care au avut loc in Spitalul CF 2 au fost infectate in momentul anesteziei.

“Singurul element comun a fost o seringa cu ser anestezic. O jumatate din cantitatea de ser a fost injectata in branula Ameliei si cealalta jumatate a fost injectata in branula celeilalte paciente, Alice, inainte de a fi operate”, a declarat dr. Cristian Gherasie, fostul sef al sectiei de Obstretica-Ginecologie. Medicul a adaugat ca seringa nu le-a atins propriu-zis pe cele doua paciente pentru ca serul a fost injectat in branula, nu direct in vena.

“Seringa a fost incarcata inainte de a incepe interventia, asa ca in acest interval de timp germenii s-au dezvoltat, iar intre cele doua interventii a mai fost un rastimp in care contaminarea a avansat”, a declarat medicul.

Sursa: Adevarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns