Alimentatia de tip mediteraneean reduce riscul de astm la copii

Copiii care au o dieta bogata in fructe, legume si peste au un risc mai scazut de a se imbolnavi de astm, in timp ce mancatul a trei sau mai multi burgeri pe saptamana poate creste semnificativ in randul copiilor riscul de a dezvolta aceasta boala, potrivit unui grup de cercetatori.

Experti din Germania, Spania si din Marea Britanie au examinat datele provenite de la un esantion de aproximativ 50.000 de copii cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, din peste 20 de tari. Circa 30.000 dintre participanti au fost examinati pentru a vedea daca dieta mediteraneana influenteaza riscul de alergie la polen sau la substantele emanate de plante si riscul de a dezvolta boli respiratorii sau chiar astm.

Potrivit cercetatorilor, o astfel de dieta nu are nici un efect asupra alergiilor la plante si la polen, insa reduce vizibil riscul de astm. De asemenea, o alimentatie care include consumul a trei sau mai multi burgeri pe saptamana poate creste riscul dezvoltarii astmului, in timp ce o alimentatie bogata in carne nu are nici o influenta in ceea ce priveste aceasta boala.

Sursa: The Independent

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns