Spitalul Universitar din Bucuresti, in pragul colapsului financiar

Probleme grave la cel mai mare spital de urgenta din Romania. Spitalul Universitar Bucuresti este in pragul falimentului din cauza intarzierii cu care primeste banii de la Casa de Asigurari de Sanatate din Capitala.

Marti dimineata, dupa ce a platit o serie de servicii medicale, unitatea spitaliceasca a ramas cu doar 12 lei in cont. In aceeasi zi au mai intrat in contul spitalului aproximativ 200.000 de lei, insa acesti bani nu ajung pentru a acoperi prea mult timp cheltuielile zilnice ale unitatii si, cu atat mai putin, datoriile.

“Zilele acestea spitalul a ramas la un moment dat cu 12 lei in cont. Nu e vorba de neglijenta, cum ar spune unii, ci de faptul ca managerul are obligatia sa cheltuiasca pana la ultimul leu in folosul pacientilor. Marti la pranz am mai primit 200.000 de lei, care vor  merge la Unitatea de Primiri Urgente, la Sectia de Terapie Intensiva si la blocul operator”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar, dr. Bogdan Popescu.

Aproximativ 80% dintre veniturile spitalului acopera salariile medicilor si ale personalului angajat. In acest moment, in spital sunt peste 1.000 de pacienti, iar unitatea sanitara are datorii vechi de zeci de milioane de lei. Mai exact, este vorba de o datorie de 65 de milioane de lei: 20 de milioane din 2008 si alte 45 de milioane din 2009, potrivit lui Popescu.

Medicul a precizat ca, in cazul in care spitalul va ramane fara bani, va redirectiona pacientii catre alte spitale, pentru ca in acest caz primeaza sanatatea acestora si calitatea actului medical. “Acest lucru s-a mai intamplat si in noaptea de luni, cand medicul de garda de la chirurgie nu a avut fire pentru a opera”, a mai spus Bogdan Popescu.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar a mai spus ca in situatia de fata este aproape imposibil ca unitatea sa reziste, fiind vorba despre o situatie fara precedent, care nu poate deveni o stare de normalitate.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns