Spitale inchise si bugetari nemultumiti in prima zi de greva

Prima zi de greva din Sanatate s-a soldat nu doar cu incetarea activitatii unei parti din sectorul sanitar, ci si cu proteste in mai multe orase ale tarii. La greva erau asteptati sa ia parte aproximativ un sfert din cei 330.000 de angajati din sistemul sanitar romanesc, insa medicii au anuntat ca sectiile de urgente si camerele de garda ale spitalelor raman in continuare in functiune.

La Timisoara, peste 250 de medici inarmati cu fluiere, pancarte si un sicriu au protestat in fata spitalului judetean. La Arad, sirenele ambulantelor au sunat la ora 10 fix dar nu pentru a-si face loc in trafic, ci pentru a anunta greva la care au participat angajatii. La proteste au participat insa efectiv doar angajatii care erau in timpul liber.

“Guvernantii se lauda ca sistemul sanitar din Romania este foarte bun dar in cazul in care ei au nevoie de tratamente merg in Austria, Germania, SUA. Probabil ca asa se va intampla si de acum inainte pentru ca nu vor mai ramane medici in conditiile acestea”, a declarat unul dintre medicii nemultumiti.

La Galati nu doar cadrele medicale au protestat, ci si cei care doreau sa intre in spital pentru a duce bolnavilor hrana si medicamente. Pentru ca au fost opriti la poarta, oamenii s-au revoltat.

Si in Alba peste 200 de sindicalisti, medici, asistenti si infirmiere au iesit astazi in curtea spitalului judetean pentru a protesta impotriva masurilor luare de guvern.

Sursa: Stirile ProTv

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns