SMURD Tg. Mures va functiona, in continuare, intr-o cladire veche

Speranta medicilor de la SMURD Tg. Mures s-a naruit dupa ce guvernul elen a intrat in criza. Guvernul grec promitea recent o finantare in valoare de circa opt milioane de euro pentru ca  Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare din oras sa aiba un sediu ultramodern.

“Ideea era sa se construiasca un serviciu pe locatia cladirii actuale plus 300 de metri patrati in spatele cladirii. Era vorba de o cladire cu cinci nivele plus subsol”, a declarat Cristian Boeriu, coordonator al echipei SMURD de la Tg. Mures.

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, este totusi optimist. “Este greu de zis, suntem in discutii. Sa vedem, poate sa se amane, nu cred ca se anuleaza, oricum sunt fonduri alocate pentru mutarea unitatii de primiri urgente la parterul spitalului dupa ce-l refacem complet”, a declarat Arafat.

“Asta era faza intermediara, asa a ramas, se va face oricum. Actuala Unitate de Primiri Urgente nu mai este potrivita din punct de vedere al capacitatii pentru pacienti si stiu ca sunt multe nemultumiri in judet in ceea ce priveste aceasta parte, inclusiv din partea colegilor medici care lucreaza acolo si a asistentilor”, a mai precizat Raed Arafat.

Actuala cladire in care isi desfasoara activitatea UPU SMURD a fost donata de catre scotieni in anul 1994 si era prevazuta doar pentru aproximativ 7.000 de bolnavi pe an. Acum, functioneaza la o capacitate medie de peste 35.000 de bolnavi pe an.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns