Sindicalistii romani acuza Guvernul de dezastrul din Sanatate

Situatia din Sanatate a fost calificata drept un dezastru de catre presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, la iesirea de la convorbirile cu delegatia FMI la Bucuresti.

In spitale este un dezastru pentru ca schema de personal a fost incarcata cu alte categorii de personal decat cele medicale, cum ar fi juristii, economistii sau specialistii in PR, a spus presedintele BNS, care a exemplificat ca intr-un spital exista si 10-12 economisti.

O mare problema a sistemului sanitar este ca s-a ajuns la 700 de milioane de euro deficit in bugetul de Sanatate, ceea ce va determina ca situatia din sistemul sanitar sa fie pentru prima oara analizata in cadrul Scrisorii de Intentie pe care o va trimite Guvernul Boc catre Fondul Monetar International.

De asemenea, Dumitru Costin a acuzat Guvernul ca a luat foarte putine masuri active pentru crearea locurilor de munca si a subliniat ca Romania cheltuieste prea mult cu protectia sociala dar banii nu ajung la cei care au nevoie de ei, cum sunt pensionarii, copii si persoanele inapte de munca.

Sursa: Cronica Romana

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns