Siemens se bucura ca piata de echipamente medicale va stagna

Compania germana Siemens, cu activitati in sectorul energetic, sanatate, transporturi si IT, estimeaza piata de echipamente medicale mari la circa 100 de milioane de euro, iar in urmatorii ani se asteapta la un val de investitii, atat in sectorul privat, cat si in cel de stat, ceea ce va avea un impact pozitiv si pe piata de medicamente. Pe termen scurt insa previziunile companiei sunt rezervate.

“Ne bucuram daca piata de echipamente mari (in care nu sunt incluse dispozitivele pentru laboratoare si altele de talie mica) stagneaza in 2010”, a declarat Marian Ghinescu, directorul diviziei Healthcare Sector a Siemens. Siemens este unul dintre principalii jucatori de pe piata mondiala a echipamentelor medicale, iar potrivit reprezentantilor sai, detine in prezent o cota de piata de 46-48%.

Trecerea spitalelor in administrarea autoritatilor locale va crea premisele si pentru noi investitii pe segmentul echipamentelor medicale, potrivit celor de la Siemens. Exista comunitati locale (primarii) care au inceput sa fie deja interesate de astfel de investitii, potrivit lui Ghinescu.

Sursa: Ziarul Financiar

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns