Pilulele anticonceptionale implinesc o jumatate de secol

Duminica, 9 mai, s-au implinit 50 de ani de la anuntul de introducere pe piata a pastilei contraceptive, considerata azi una dintre cele mai mari inventii ale secolului trecut.

O viata fara anticonceptionale pare de neimaginat azi pentru femeile tinere, care se folosesc de aceasta metoda nu doar pentru a evita sarcinile nedorite, ci si pentru a ameliora problemele de acnee, pentru a amana ciclul menstrual si chiar pentru a-si imbunatati dispozitia. Majoritatea femeilor ar fi insa surprinse sa afle cat de greu le-a fost oficialilor americani sa anunte aparitia pe piata a primelor pastile contraceptive in urma cu 50 de ani.

“Propriile noastre idei despre moralitate nu au nimic de-a face cu cazul”, declara in 1960, John Harvey, reprezentant al Administratiei Americane pentru Alimente si Medicamente. “In 2008, americancele au cheltuit peste 3,5 miliarde de dolari pentru pastile contraceptive”, potrivit Andreei Tone, profesoara la McGill University din Montreal. Piata americana a contraceptivelor a evoluat in ultima jumatate de secol de la un singur brand, la peste 40 de branduri diferite, a precizat ea.

Sursa: Agerpres

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns