O noua epidemie ne ameninta: poliomelita din Tajikistan

Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat cu privire la posibilitatea extinderii epidemiei de poliomelita din Tajikistan. Sistemul national de supraveghere a bolilor transmisibile solicita tuturor medicilor sa anunte orice caz suspect pe care il intalnesc. Cei mai expusi sunt copiii nascuti in 2010. Multi dintre acestia nu au fost vaccinati impotriva poliomelitei din cauza lipsei vaccinurilor, achizitia fiind in derulare.

Sursa: Evenimentul zilei

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

2 Raspunsuri la “O noua epidemie ne ameninta: poliomelita din Tajikistan”

  1. axel A spus:

    si cand se incheie achizitia ? mai sunt 5 (cinci ) luni si se face anul de cand nu s-au mai distribuit doze de vaccin DTP-VPI pentru 0-1 an. toata lumea a fost prea ocupata cu gripa porcina, cu desfiintarea Institutului Cantacuzino ( e adevarat, nu de acolo veneau vaccinurile antipolio), acum OMS trage un semnal de alarma. OMS trage doar semnale de alarma. agita. chiar instiga as supralicita. solutii? ioc. mai o gripa aviara, mai una porcina, mai una inchipuita.viroze au fost si vor fi mereu. daca poliomielita va reizbucni, nu va fi in ciuda “informarii ” facute de OMS, ci datorita saraciei, mizeriei, lipsei de asistenta medicala, si, nu in ultimul rand , datorita distrugerii productiilor locale de vaccinuri.de recrudescenta Tbc nu se mai zice nimic. de proasta alimentatie a sugarilor (si a mamelor) nu se vorbeste nici atat. cati nu ar rezista cu succes in fata tuturor virozelor, BK,microbilor in general, doar cu minima conditie de a fi hraniti corespunzator. dar unde? in tara in care ne permitem sa importam vaccinuri anti-HPV ce vor fi aruncate la gunoi (acum nu mai este limitat la varsta de 12 ani ca administrare, nici la 16, 24, 40, pot sa-l faca doamnele pana la varsta la care activitatea sexuala si probabilitatea contaminarii cu papiloma virus este istorie), in care productia interna de vaccin (ex.: BCG)este trasa pe linie moarta , dar atentie – numai dupa ce a lucrat in plin productia a peste un milion de doze de vaccin anti- AH1N1. nu stiu daca sunt sau nu conspiratii mondiale, nu avem date , insa avem evidenta inculturii, a incompetentei manageriale medicale, la noi in batatura.

  2. GhidCabinet.ro A spus:

    E adevarat, sunt doua discutii diferite, care se intersecteaza la un moment dat: politica OMS in privinta vaccinurilor si lacunele sistemului de sanatate local.

Lasa un raspuns