Ministerul Sanatatii ar putea lua un imprumut de la Banca Mondiala

Ministerul Sanatatii ar putea incheia in perioada urmatoare un acord de imprumut cu Banca Mondiala pentru a putea depasi situatia precara raportata in ceea ce priveste veniturile din  fondul asigurarilor de sanatate si pentru a majora bugetul institutiei, a declarat Carmen Sotanga, Director general pentru asistenta medicala in Ministerul Sanatatii, in cadrul unei conferinte care a avut loc joi in Bucuresti cu ocazia Medical Forum.

Sotanga a mai precizat si ca Ministerul Sanatatii si CNAS participa in prezent la discutii cu reprezentanti ai Fondului Monetar International pentru a negocia conditiile noi impuse de FMI si pentru a dezvolta o strategie de adaptare la noua situatie financiara. “Obiectivul prioritar al Ministerului Sanatatii in acest an este acela de a ajuta sistemul sa supravietuiasca in conditiile vitrege cu care ne confruntam in prezent”, a declarat Carmen Sotanga.

Ea a adaugat ca pana la sfarsitul anului, Ministerul va initia un proiect prin care se incearca armonizarea legislatiei medicale din prezent cu noile situatii aparute in viata medicala. “Noi, Ministerul Sanatatii, dorim sa armonizam legislatia existenta cu ajutorul specialistilor. Fac apel la medici sa ne prezinte opiniile si sa ne solicite ajutorul”, a mai spus Sotanga.

Sursa: GhidCabinet.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns