Ministerul nu a discutat cu Banca Mondiala despre masura de inchidere a spitalelor

Ministerul Sanatatii are mai multe puncte convenite cu Banca Mondiala in cadrul negocierilor avute in anii 2009 si 2010. Dintre acestea, ramane in continuare ca prioritate, realizarea procesului de descentralizare a unitatilor sanitare.

Cu toate acestea, “Ministerul Sanatatii, in calitate de institutie care decide politicile de sanatate publica ale statului roman, nu a discutat si nici nu a avansat cifre in ceea ce priveste inchiderea spitalelor in cadrul colaborarii avute cu reprezentantii Bancii Mondiale”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

“Dupa 4 ani de mandat sustin in continuare, si eu cred ca fara sa gresesc, ca solutia ce trebuie implementata imediat pentru revigorarea sistemului sanitar o reprezinta descentralizarea acestuia. In nici un caz nu consider ca este oportun ca in aceste zile sa punem lacat pe poarta spitalului si sa disponibilizam personal medical si asa insuficient. Descentralizarea trebuie realizata si ea va duce spitalul catre decizia comunitatii locale, adica a cetateanului”, a declarat Cseke Attila.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns