Medical Forum Bucuresti, a doua editie

Medical Forum Bucuresti, a doua editie, organizat de Pharma Business, a avut loc in perioada 6-7 mai 2010. Desfasurat sub patronajul Societatii Nationale de Medicina Familiei din Romania, Medical Forum s-a bucurat de prezenta a peste 500 de specialisti, lucrarile fiind moderate de presedintele SNMF, dr. Rodica Tanasescu.

Printre invitati s-au numarat  dr. Carmen Sotanga, Director General pentru Asistenta Medicala in Ministerul Sanatatii, Prof.dr. Mircea Cinteza, membru in Comisia pentru Sanatate Senatul Romaniei, prof.dr. Matei Dumitru, Sef catedra Medicina  Familiei, UMF Carol Davila, dr. Viorel Radulescu, secretar general Colegiul Medicilor din Romania, dr. Dona Mihaila, Presedintele Patronatului National al Medicilor de Familie, dr. Adina Geana, Director General CNAS, conf.dr. Dorin Ionescu, Director Directia Programe Nationale CNAS, Cezar Irimia, Presedintele COPAC.

Pe parcursul celor doua zile ale evenimentului, discutiile au fost tintite pe sistemul sanitar romanesc, vizibil marcat de toate politicile sanitare aplicate in scopul reformarii lui. De asemenea, in centrul dezbaterilor s-au aflat subfinantarea cronica, managementul sanitar de multe ori defectuos, normele de aplicare ale Contractului Cadru 2010, dar si modul in care medicina primara, baza acestui sistem medical, este afectata de toate aceste schimbari.

„Avem nevoie de o buna comunicare si colaborare cu Ministerul Sanatatii, avem nevoie unii de altii pentru ca lucrurile sa mearga bine. Nu suntem o specialitate cu veche traditie, dar medicii de familie sunt multi. Suntem organizati, suntem de neinlocuit. Acesta este mesajul meu. Trebuie sa intelegem cu totii, ca trebuie sa ne pastram specialitatea si sa ne luptam pentru asta. Specialitatea noastra este una extrem de speciala si valoroasa. Nu avem voie sa lasam sa fim transformati in medici de triaj! Nu suntem medici de medicina generala in conceptul vechi!” a spus in cadrul evenimentului dr. Rodica Tanasescu, Presedintele SNMF.

In cadrul dezbaterilor, Directorul general pentru Asistenta medicala in Ministerul Sanatatii, Carmen Sotanga a precizat ca, prioritar pentru minister este ca impreuna cu medicii de familie sa gaseasca solutiile pentru a supravietui conditiilor vitrege cu care se confrunta, fiecare din pozitia sa. „Aceasta perioada dificila trebuie sa o depasim impreuna, si cu intelepciune, mai ales ca, atat administratia cat si dvs., medicii de familie, suntem de aceeasi parte a baricadei. Ministerul face eforturi, chiar daca din afara nu sunt vizibile. Incercam in acest moment sa facem un imprumut de la Banca Mondiala, pentru a depasi situatia financiara extrem de dificila din acest moment”, a declarat Sotanga.

Sponsorii evenimentului Medical Forum Bucuresti: GlaxoSmithKline, Johnson& Johnson, Bayer Schering Pharma, Sanofi Pasteur, Sanofi Aventis, Zentiva, Dr’ Reddys, Torrex Chiesi, Glenmark, Editura ALL.

Informatii suplimentare: Sandra Danes, telefon 021.311.94.26, sau e-mail: sandra.danes@bpgroup.ro.

Sursa: Pharma Business

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns