Incidenta bolilor oncologice, in crestere semnificativa in Suceava

Numarul bolnavilor de cancer a crescut semnificativ in 2009 in judetul Suceava, ajungand la 8.253 de persoane, fata de 7.826, cat erau inregistrate in urma cu doi ani. Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Suceava, Adrian Popescu, a declarat ca, potrivit unei statistici a institutiei, anul trecut, pe teritoriul judetului Suceava, numarul bolnavilor de cancer a crescut cu 427.

Seful Sectiei de oncologie a Spitalului Judetean Suceava, Doina Elena Ganea, a precizat ca pana la 1 iulie, prin programul national de oncologie, pacientii care sufera de cancer dispun deocamdata de fonduri pentru medicamente. Ganea, care este si director medical al Spitalului Judetean Suceava, a spus ca, in prezent, nu sunt probleme in asigurarea medicamentelor pentru tratamentul bolnavilor de cancer, dar ca nu stie cum va evolua situatia dupa 1 iulie.

Potrivit directorului medical al Spitalului Judetean Suceava, unitatea are acum acces la medicamente prin circuitul deschis, “in afara de acele medicamente pentru care este nevoie de aprobari speciale”.

Sursa: Agerpres

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns