Furnizorii de servicii medicale vor fi scutiti de plata unor taxe

Ministerul Sanatatii intentioneaza sa elimine tarifele pe care unitatile sanitare si serviciile de ambulanta sunt obligate sa le achite in prezent pentru obtinerea avizelor de utilizare a dispozitivelor medicale, se arata intr-un comunicat al institutiei. “Incepand de astazi, 10 mai, pe site-ul Ministerului Sanatatii se afla in dezbatere publica proiectul de Ordin de ministru care modifica Ordinul 1369/30 octombrie 2009”, se precizeaza in comunicat.

“Avand in vedere situatia dificila cu care ne confruntam in acest an, incercam sa eficientizam activitatea in unitatile sanitare si serviciile de ambulanta si sa reorganizam circuitul financiar. Dupa ce am stopat masura aberanta prin care unitatile sanitare erau nevoite sa plateasca ambulantelor pentru transportul pacientilor de la un pavilion la altul, acum intentionam sa scutim spitalele de la plata acestor tarife nejustificate”, a declarat Ministrul Sanatatii.

Potrivit ordinului mai sus mentionat, toate unitatile sanitare publice, serviciile de ambulanta si echipajele serviciilor mobile de urgenta, reanimare, descarcerare SMURD erau nevoite sa plateasca la Oficiul Tehnic de Dispozitive Medicale o serie de taxe pentru obtinerea avizului de punere in functiune a dispozitivelor medicale utilizate sau pentru obtinerea buletinelor de verificare periodica a acestora.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns