Directiile de sanatate publica vor fi restructurate

Din cei aproape 5.000 de angajati ai celor peste 40 de Directii de sanatate publica (DSP) din tara, cateva sute sunt vizati de concediere. Contractele colective de munca prevad insa plata a 5 pana la 24 de salarii compensatorii, ceea ce implica fonduri mari in conditiile in care multe dintre posturile care vor fi desfiintate sunt de la nivel inalt. Juristii spun insa ca nu exista solutii pentru a eluda aceste plati, care mai devreme sau mai tarziu trebuie achitate.

“Sunt dezamagit de activitatea serviciilor subordonate Ministerului Sanatatii, care nu isi fac treaba. Ma refer la DSP-uri care nu isi indeplinesc rolul si au o structura organizatorica umflata”, a declarat Ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

“La ora actuala, structura organizatorica a DSP-urilor presupune un director executiv coordonator si patru directori coordonatori adjuncti. Vor ramane directorul executiv si doar doi coordonatori adjuncti, unul pentru control in sanatate si unul financiar contabil. Celelalte domenii se vor reorganiza”, a mai spus Ministrul.

Sursa: Evenimentul Zilei

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns