Cseke Attila nu a pus inca la punct standardele de cost cerute de Boc

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, nu a identificat nici pana in prezent “pretul corect” care ar trebui solicitat in schimbul serviciilor medicale, desi Premierul Boc le-a cerut tuturor ministrilor sa stabileasca “standarde de cost” pentru fiecare domeniu in parte pentru a facilita reducerea cheltuielilor pe timp de criza.

Cseke a declarat ca asteapta derularea sedintei de guvern ca sa finalizeze standardele de cost privind unitatile medico-sociale si un normativ de personal privind asistentii comunitari si mediatorii sanitari. Cabinetul Boc si-a propus sa stabileasca si “pretul corect” pentru necesarul institutiilor publice, de la pixuri, articole de birotica, mobilier, pana la autoturisme.

Pana in prezent statul a stabilit care este “pretul corect” pe elev, pentru persoanele cu dizabilitati, varstnice si/sau aflate in plasament sau care beneficiaza de alte servicii sociale. Guvernul a mai calculat si ca un spital regional de urgenta, cu o suprafata de 108.000 de mp si o capacitate de 786 locuri ar trebui sa coste 151,6 milioane de euro (circa 1.404 euro/mp).

Sursa: Gandul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns