Consultatiile pe bani: in timpul sau in afara orelor de program?

Presa de astazi discuta situatia de la Policlinica Vitan din Bucuresti, unde medicii de familie cer pacientilor care nu au programare taxe  cuprinse intre 10 si 50 de lei. Stirea a generat o dezbatere pe baza legalitatii consultatiilor cu plata acordate in timpul programului.

Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari sustin ca aceste consultatii sunt ilegale. Presedintele CNAS, Lucian Duta, spune ca medicii pot face astfel de consultatii doar in afara orelor de program si ca va solicita un control la Policlinica Vitan.

Dupa cum se stie, conform CoCa 2010, un medic de familie poate programa zilnic doar 20 de pacienti. In cazul in care la medic se prezinta o persoana fara programare, aceasta trebuie sa astepte incheierea listei de programari pentru a fi consultat contra acost sau sa fixeze o alta data pentru consultatie.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Consultatiile pe bani: in timpul sau in afara orelor de program?”

 1. un medic A spus:

  ROG sa raspunda reprezentantii Casei Nationale de Asigurari:
  1.ce au “cumparat” ei ca si asiguratori:ore de lucru sau nr de consultatii de la MF;
  2.au temei legal CNASS sa limiteze drepturile asiguratilor platitori de asigurari,la servicii medicale?(consultatii si retete compensate prin limitarea lor la medicii prescriptori?);
  3.CMI este “angajat” al CNASS, sau cabinet privat,legal infiintat, cu obligatii fiscale catre statul Roman?
  4.Instigarea populatiei impotriva “palmasilor” sistemului sanitar, le asigura o oarecare “liniste” celor de la CNASS?
  DACA la toate intrebarile de mai sus distinsii reprezentanti CNASS vor raspunde cu “DA” atunci e indicat sa asigure ei asistenta medicala in conditiile pe care incearca sa le impuna medicilor de familie!

Lasa un raspuns