Colegiul Medicilor cere anularea CoCa 2010

Colegiul Medicilor din ROmania a solicitat Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si Ministerului Sanatatii anularea ordinului privind contractul cadru si normele de aplicare a acestuia. In cazul in care solicitarea este respinsa Colegiul Medicilor intentioneaza sa inainteze in instanta aceasta actiune.

Colegiul considera ca cele doua documente au fost elaborate si adoptate “neegal”, fara a initia si desfasura consultari cu partenerii sociali  direct implicati. In plus, reprezentantii colegiului spun ca, desi numarul de puncte pe grupe de varsta a fost modificat ulterior, el nu a ajuns la un nivel acceptabil, prin care sa fie impiedicata atat diminuarea veniturilor cabinetelo, cat si reducerea accesului pacientilor la serviciile medicale.

Sursa: Cronica Romana

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Colegiul Medicilor cere anularea CoCa 2010”

  1. ISAC DOINA A spus:

    Colegiul Medicilor trebuie sa afle ca suntem intru totul de acord cu propunerea sa;mai mult,una din clauzele CoCa 2010,spunea ca in zonele defavorizate,medicii de familie nu vor fi penalizati daca au inscrisi peste 2200 de pacienti.Ori,iata ca in jud.Tulcea,unde DSPJ nu a scos posturi de MF la concurs,iar medicii de familie au majoritatea peste 2200 de pacienti,aceasta clauza nu a fost respectata,trezindu-ne cu pierderi banesti importante,motiv care a dus la trimiterea in somaj a unor cadre medii sanitare,reducerea cheltuielilor de intretinere a cabinetelor,etc.Asta,plus limitarea serviciilor platite de CASJ ,reprezinta o grea lovitura sub centura data cabinetelor medicilor de familie.Vom fi obligati sa consultam cu chitantierele pe birou,pentru recuperarea sumelor pierdute?

Lasa un raspuns