Colegiul Farmacistilor: 400 de farmacii se afla in faliment

Sistemul farmaceutic se afla in dificultate din cauza lipsei fondurilor, 1.500 de farmacii fiind in insolventa, iar alte 400 in faliment, potrivit reprezentantilor Colegiului Farmacistilor (CFR) si ai Colegiului Medicilor din Romania (CMR). Potrivit unui comunicat comun emis de CFR si CMR, mai multe spitale mari din tara risca sa intre in insolventa, iar Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti si alte cateva din tara sunt in incapacitate de plata.

“Putinii medici romani care au ramas in tara nu isi mai pot exercita profesia nici macar la limita minim acceptabila. Dupa exodul a 2.500 dintre ei, urmeaza un val mai puternic, existand 4.700 de cereri de plecare in strainatate”, potrivit reprezentantilor Colegiului Medicilor.

CMR a precizat ca in spitale pacientii au ajuns sa-si cumpere chiar si ata chirurgicala, deoarece farmaciile unitatilor spitalicesti sunt goale de luni de zile. “Lantul slabiciunilor este lung si din nefericire afecteaza nu doar economia, ci in special categoriile cele mai vulnerabile din societate: batranii si copii. Oamenii bolnavi au depasit nivelul de umilinta la care erau supusi pana acum. In acest moment este o chestiune de supravietuire”, potrivit reprezentantilor CMR.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns