CNSLR Fratia: Primii bugetari disponibilizati ar putea fi angajatii TESA din Sanatate

Presedintele Traian Basescu le-a transmis duminica liderilor sindicali ca nu doreste reducerea salariilor in sectorul bugetar cu 25%, ci ar prefera disponibilizarile, ceea ce ar putea implica reducerea personalului bugetar cu circa 150.000 de persoane si disparitia altor sporuri si stimulente.

Presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a declarat ca primii disponibilizati care ar putea sa apara in sistemul bugetar sunt angajatii TESA din sistemul de sanatate, masura fiind luata pentru a evita initial reducerea cu 25% a veniturilor doctorilor si asistentelor medicale.

“Presedintele ne-a spus clar ca nu este adeptul reducerii cu 25% a salariilor, ci el vrea doar sa fie redus numarul angajatilor din sistemul bugetar. Fiecare va hotara in dreptul lui cine si de cand urmeaza sa plece acasa. De exemplu, in sistemul sanitar, reducerea cu 25% a fondului de salarii e posibil sa afecteze doar personalul TESA”, a precizat Petcu.

Liderul sindical a explicat ca in sistemul sanitar si in domeniul asistentei sociale lucreaza aproape 330.000 de persoane dintre care circa 80.000 de persoane reprezinta personal TESA, respectiv angajatii din sectoarele tehnic, economic si administrativ.

“I-am cerut presedintelui sa promoveze in regim de urgenta un Pact national pentru sanatate, precum cel initiat in invatamant, astfel incat, la inceputul anului viitor, sa putem vorbi de venituri mai mari in sistemul sanitar si sa putem prinde in bugetul pe 2011 un buget mai mare pentru sanatate. Sigur ca reformarea sistemului sanitar va viza si restructurarea numarului de angajati, dar vorbim aici de disponibilizari doar din randul personalului din zona administrativa a spitalelor”, a mai spus presedintele CNSLR Fratia.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

2 Raspunsuri la “CNSLR Fratia: Primii bugetari disponibilizati ar putea fi angajatii TESA din Sanatate”

  1. axel A spus:

    cu politie si sistem politienesc sau fara, sistemul este in contractie, sau chiar in pragul colapsului.degeaba se mai fac verificari si contracte cadru , norme noi, banii furati, furati raman, banii care au acoperit alte gauri, in gauri raman, masinile nu se mai intorc la dealeri, casele nu se mai darama.
    bolnavii tot bolnavi raman, medicii tot cu degetul mare in gura. de la o mana; la cealalta mana ar fi de recomandat ridicarea mediusului catre conducatori. asa, pentru exercitiu, sa vedem daca nu a paralizat cineva.

  2. GhidCabinet.ro A spus:

    Avand in vedere ca s-a decis deja reducerea salariilor bugetarilor cu 25% si a pensiilor cu 15% si ca, in urmatoarele luni, se va decide probabil o eventuala majorare a taxelor, o solutie logica ar fi renuntarea la disponibilizari, in conditiile in care acestea afecteaza in final economia Romaniei. Recomandarea FMI privind disponibilizarile are efecte colaterale in plan social care nu pot fi ignorate.

Lasa un raspuns