Barbatii fumeaza de doua ori mai mult decat femeile

Un barbat fumeaza, in medie, cat doua femei, conform rezultatelor Eurobarometrului realizat de Comisia Europeana. Potrivit studiului, in Romania peste o treime din barbati sunt fumatori (37,6%), in conditiile in care doar 12,5% dintre femei fumeaza.

Pe de alta parte, specialistii atentioneaza ca dependenta de tutun la femei este mai puternica decat la barbati. Conform cercetarilor realizate de Universitatea de Medicina din Hong Kong, femeile renunta mai greu la fumat decat barbatii. Dificultatea se datoreaza faptului ca femeile apeleaza la tigara in momente incordate cand aceasta este transformata, la nivel psihic, intr-un sprijin pentru depasirea stresului si a depresiei.

“Este dovedit ca incidenta cazurilor de fumat este mai mare in randul barbatilor, iar Romania nu face exceptie. Totusi, femeile renunta mai greu la acest obicei din motive de ordin emotional. In special femeile tinere sunt cele mai afectate de acest viciu. Ajutorul de specialitate din partea unui medic este absolut necesar in cazul renuntarii la fumat”, a declarat dr. Dumitru Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie si a Retelei pentru Prevenirea Fumatului din Romania.

Sursa: Agerpres

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns