Astarastoae: Imi doresc normalitate in sistemul sanitar

“Impreuna trebuie sa transmitem un mesaj de normalitate in sistemul sanitar in conditiile in care frica, ura, incompetenta patrund incet in societatea romaneasca, iar lipsa de comunicare e generala”, a declarat Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, in cadrul Galei Medica, eveniment care a avut lor luni, 17 mai, la Teatrul Odeon.

Astarastoae s-a declarat extrem de nemultumit de situatia actuala din sistemul medical romanesc si a afirmat ca spera ca pe viitor, dupa depasirea crizei actuale, sa se ajunga la o stare de normalitate atat in ceea ce priveste lumea medicala, cat si in societatea romaneasca in general.

“Exista in prezent tot felul de declaratii care ne ridica unii impotriva altora: medicii contra profesori, profesorii contra medici, profesorii contra functionari publici si asa mai departe. Aceasta criza pe care o traim in prezent nu mai este doar una financiara, nu mai este doar una economica, ci este o criza de sens, iar noi, medicii, trebuie sa incercam sa dam din nou sens existentei noastre”, a declarat Astarastoae, facand un apel la solidaritate  in randul cadrelor medicale.

Referitor la organizarea celei de-a doua editii a Galei Medica, presedintele CMR a declarat ca a avut retineri in ceea ce priveste organizarea evenimentului. “Ma bucur ca am reusit totusi sa ne intalnim in acest cadru, desi initial am avut retineri daca mai e timpul sa organizam un astfel de eveniment, in conditiile actuale”, a precizat seful Colegiului Medicilor.

Sursa: GhidCabinet.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns