Angajatii din Sanatate ameninta cu greva generala

Sindicatele din Sanatate s-ar putea alatura profesorilor, declansand greva generala din 31 mai. Federatia Sanitas va analiza dupa mitingul din 19 mai posibilitatea declansarii grevei in acelasi timp cu cea organizata de profesori, intrucat si nemultumirile din sistemul sanitar sunt la fel de mari ca cele din Educatie, a declarat liderul organizatiei sindicale, Marius Petcu.

“Inca nu am hotarat daca vom face si noi greva generala. Exista o varianta, si anume aceea de a participa alaturi de profesori la greva generala, dar o decizie va fi luata numai dupa mitingul din 19 mai”, a spus Marius Petcu. El a adaugat ca si problemele din Sanatate sunt la fel de mari si ca diminuarea salariilor si a pensiilor afecteaza la fel de tare si sectorul sanitar.

“O Romanie in greva, ce sa facem daca aceasta este situatia?”, a mai spus Petcu.

Cadrele didactice intra in greva generala din 31 mai, de miercuri nu se mai trec notele elevilor in catalog, iar profesorii nu vor mai participa la evaluarile nationale. Pe 19 mai, cadrele didactice vor merge la mitingul din Piata Victoriei, au anuntat liderii federatiilor din invatamant.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns