Vasile Barbu (ANPP): Contractul Cadru este un dictat

Presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor (ANPP) a declarat ca forma actuala a Contractului Cadru pe 2010 limiteaza accesul pacientilor la serviciile medicale. In viziunea presedintelui ANPP, Contractul cadru este “un dictat”, deoarece nu este semnat intre doua parti cu obligatii si responsabilitati pentru ambele parti, ci este unilateral. Dupa parerea lui Vasile Barbu, plata per capita cu 70% ar trebui aplicata diferentiat pe rural si urban si ca introducerea unor bugete pentru medicii de familie nu este benefica. O alta critica adusa noului Contract Cadru este legata de modul de compensare pe grupe terapeutice. In viziunea ANPP, lansarea Contractului Cadru pe 2010 ar trebui amanata trei luni, perioada care ar permite derularea unei dezbateri publice privind prebvederile acestuia.

Sursa: Agerpres

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

4 Raspunsuri la “Vasile Barbu (ANPP): Contractul Cadru este un dictat”

 1. axel A spus:

  tot contractul cadru pare un dictat.normele, sa nu mai vorbim. dar, asa a fost si cel dinainte, si cel dinaintea lui si tot asa.prea putin au avut medicii rol consultativ.ce este nou acum – apare o limitare a activitatii medicului , cea platita de stat. pacientul este binevenit in timpul programului de lucru, insa , in afara acestuia incepe arbitrarul.nu se stie cine plateste, cat, in ce pachet se incadreaza fiecare (este o bulibaseala cu adevarat romaneasca la definirea pachetelor de servicii medicale). mult-trambitalele penalizari care fac discutia mai calda, au fost totdeauna aceleasi. de ce abia acum (…e bine si acum in ceasul al doisprezecelea) vede cineva asta? daca este sa se faca diferentieri rural-urban atunci sa fie cu efect real in veniturile cabinetelor, pentru ca, in lipsa unei finantari adecvate tocmai aceste cabinete vor fi in pragul falimentului. nu sustin ca ratia 90/10 sau 70/30 este buna. nici o ratie capitatie/servicii nu este buna atat timp cat nu tine cont de conditiile locale la care medicul trebuie sa se adapteze. pe cine credeti ca va lovi tare noul CC? tot pe amaratii cu 500, 1000 de pacienti. acolo unde s-au scurs sute de milioane la capitatii uriase , se va simti mai puti efectul modificarii ratiei capitatie/servicii.este interesant ca se implica pacientii si asociatiile lor. e bine. nu au facut-o pana acum.pericolul mare nu este ca mediciii isi vor schimba atitudinea(cei normali vor fi si in continuare tot asa, cei nesimtiti nu pot fi schimbati, e problema de educatie,cei n ani de acasa,cei n ani de scoala, interese meschine, samd, multe pot transforma un medic intr-un “caine”)ci ca acestia impreuna cu pacientii vor fi aruncati intr-o noua galeata, numita medicina cu plata.bani s-au mai incasat si pana acum pe diverse servicii neplatite de CNAS, dar nu la acset nivel. Romania in loc sa introduca cardul de sanatate, introduce coplata. iar 20 de ani inapoi.ajungem la spaga legalizata.probleme medicamentelor – fara final, presiunea externa pentru a consuma este mult prea mare, nu mai stim sa gasim formule optime pentru tratarea pacientilor daca nu apelam la n medicamente pentru care in realitate se incaseaza comisioane uriase. defapt , industria banului in lumea medicala nu este altceva decat industria medicamentultui . vai, sa nu se creada ca descoperirea e uluitoare, nu, o simte fiecare in viata si in buzunarul propriu. industra farma conduce tot, de la guverne la sisteme medicale, este o presiune permanenta.
  multa sanatate! vom trai si vom vedea mai departe cursul evenimentelor, relatia pacient-medic nu depinde numai de contracte si legi ci si de calitatea partilor.

 2. ada roman A spus:

  uimitor cat de “romaneste” toata lumea isi imagineaza ca se pricepe la orice; domnul barbu ar putea sa-si vada de asociatia domniei sale, al carei obiectiv este departe de co-ca; nu aud si nu se vede ce FACE pentru pacientii pe care ii reprezinta; este si platit pentru asta? Cat? Cine il verifica? Ce pacienti reprezinta? Cati? Se pricepe la acte normative acum? suntem o natie amarata daca am ajuns aici!

 3. dragos A spus:

  Doamna Roman, sunteti medic, nu ? Cred ca si D-nul Barbu e medic, pentru ca in Romania asa este : la scoala,seful comitetului de parinti este un profesor, seful puscariasilor este un politai, seful pacientilor… trebuie sa fie un medic ! Este o vorba :”corb la corb nu-si scoate ochii” (vezi Colegiul medicilor)!

 4. VERONA A spus:

  -acest min.al sanatatii nicolaescu nu are 800.000 euro ptr.bolnavii de cancer dar acum cca.2 ani acest ministru nicolaescu care a fost ptr. foarte scurt timp ministru a DAT FIX 800.000
  euro ptr.RECLAMA MIHAELEI RADULESCU SEMINUD PE POSTERE MARI IN ORAS CONTRA FUMATULUI !!!!
  -ce spuneti….

Lasa un raspuns