Ce cuprinde protocolul MS-CNAS-SNMF-FNPMF

        Partile:

1.     Ministerul Sanatatii

2.     Casa Nationala de Asigurari de Sanatate

3.     Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie

4.     Societatea Nationala de Medicina Familiei/Medicina Generala

 

I.                  In cursul intalnirii, reprezentantii MF au sustinut urmatoarele:

 

Ø modificarea Legii 95/2006 in sensul acordarii  dreptului de negociere a Contractului cadru, a normelor metodologice, precum si a tuturor actelor normative care privesc asistenta medicala primara cu reprezentantii federatiei patronale nationale a medicilor de familie si ai organizatiei profesionale nationale a medicilor de familie;

Ø dezacordul cu unele prevederi ale Contractului Cadru 2010.

Ø finantarea dezastruoasa a sistemului medical, care are procentul din PIB cel mai scazut dintre tarile europene; procentul si ponderea sanatatii intr-o societate, nu au legatura cu criza economica si arata importanta ingrijirilor de sanatate  acordate populatiei.

Ø necesitatea cresterii finantarii sistemului medical, la nivelul ponderii tarilor europene.

Ø un procent alocat asistentei medicale primare similar cu cel din tarile europene, de 12   -15 % din FNUASS.

 

II.               In cursul intalnirii, partile au incheiat azi 07.04.2010 cu ocazia negocierilor

avute in legatura cu Contractul Cadru si Normele metodologice de aplicare a Contractului Cadru de furnizare de servicii medicale pentru anul 2010, urmatorul protocol:

Art. 1  (1) Se modifica Normele metodologice de aplicare ale Contractului Cadru pentru anul 2010 si anexele aferente, conform procesului verbal anexat.

             (2) Procesul verbal incheiat in data de 07.04.2010, reprezinta anexa a prezentului Protocol.

Art. 2 Prevederile convenite se vor regasi intocmai in modificarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului cadru de furnizare de servicii medicale pe anul 2010 care vor fi publicate in Monitorul Oficial, conform anexei.

Art.3  In baza acestui protocol, se accepta semnarea Contractului de furnizare de servicii medicale in asistenta medicala primara de catre medicii de familie cu casele de asigurari de sanatate.

Art. 4 In baza acestui protocol se reia activitatea desfasurata sub incidenta relatiei contractuale cu casa de asigurari de sanatate a cabinetelor de medicina de familie, incepand cu data de 8 aprilie 2010.

Art. 5 Reprezentantii Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, accepta solicitarea reprezentantilor MF nominalizati anterior, de a participa activ la elaborarea contractului cadru si a normelor de aplicare a acestuia, precum si a altor acte normative (ordine),  in ceea ce priveste reglementarea activitatii cabinetelor medicilor de familie.

Art. 6 Incepand cu luna aprilie, in termen de 60 de zile, vor fi finalizate impreuna cu reprezentantii MF, normele de aplicare a criteriilor de utilizare eficienta a fondului alocat pentru prescrierea medicamentelor cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu, agreate ca principiu, pentru a fi puse in aplicare incepand cu 01.07.2010.

Art. 7 (1) Reprezentantii medicilor de familie sustin elaborarea unui mod de decontare a medicamentelor cu sau fara contributie personala, care sa  fie implementat de CNAS si MS, in asa fel incat pacientii sa poata beneficia de tratament oricand si de cate ori este nevoie .

(2) Medicii de familie refuza aplicarea masurilor de utilizare a sistemului de buget orientativ pentru prescrierea medicamentelor cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu sau orice alta forma de plafonare a prescrierii de medicamente, la nivelul medicului.

Art. 8 Incepand cu luna iulie,  vor fi initiate lucrarile pentru elaborarea Contractului cadru pentru anul 2011, impreuna cu reprezentantii MF, in vederea finalizarii acestuia in septembrie si ulterior normele metodologice de aplicare ale acestuia.

           

III.           Prezentul protocol reprezinta acordul intreg si final al p?r?ilor semnatare.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

2 Raspunsuri la “Ce cuprinde protocolul MS-CNAS-SNMF-FNPMF”

  1. Radu TUDOSE A spus:

    Oare cum ar fi aratat articolul, daca se includea si “Procesul verbal incheiat in data de 07.04.2010”, care, de fapt, a deblocat reluarea activitatii in asistenta medicala primara? Daca cineva imi poate indica unde il pot gasi, va rog respectuos sa-mi dati aceasta informatie!

    Cu salutari colegiale,

    dr. Radu TUDOSE

  2. GhidCabinet.ro A spus:

    Stimate domnule doctor Radu Tudose: va raspundem publicand textul integral al procesului verbal in 07.04.2010, in sectiunea stiri si informatii. Va multumim pentru comentariu si va asteptam in continuare cu placere pe site.

Lasa un raspuns