Seringile infectate de la CF 2 provin de la o firma din Prahova

O firma importatoare de produse medicale din Filipestii de Padure, Prahova, este considerata de oficiali din Ministerul Sanatatii ca fiind principalul suspect pentru infectarea celor doua paciente de la Spitalul CF 2 din Capitala, survenita la sfarsitul saptamanii trecute.

Firma prahoveana Pansiprod Medical SRL se afla in centrul unui nou scandal, la 15 luni dupa ce o femeie a murit la nastere, in septembrie 2008, din cauza unei infectii provocate de ata chirurgicala Cagut, despre care s-a stabilit ca nu era sterila. Un lot de produse importate din China de aceasta firma si achizitionate ulterior de Spitalul Clinic CF 2 a fost sigilat de reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si urmeaza sa fie analizat.

In 2005, autoritatile anuntau ca vor pune firma pe lista societatilor care au interdictie de a mai face afaceri cu institutiile sanitar-medicale romanesti. Acest lucru nu s-a intamplat, Pansiprod Medical ramanand, contrar asteptarilor, unul dintre principalii vanzatori de materiale si echipamente medicale catre spitalele din toata tara.

Sursa: Jurnalul National

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Seringile infectate de la CF 2 provin de la o firma din Prahova”

  1. Gina A spus:

    Cadrele medicale de la CF 2 au recunoscut ca folosesc aceeasi seringa la mai multe persoane din lipsa de materiale sanitare!!!!
    De ce se incearca culpabilizarea firmei furnizoare de materiale sanitare cind vinovati sunt managerul si personalul medical care a acceptat sa utilizeze o seringa de unica folosinta de mai multe ori???!!!

  2. GhidCabinet.ro A spus:

    Principala cauza a infectiilor intraspitalicesti de la Spitalul Clinic CF 2 din Capitala a fost faptul ca nu s-au respectat conditiile igienico-sanitare specifice blocului operator, asa cum se arata si in comunicatul afisat pe site-ul Ministerului Sanatatii, care prezinta rezultatele anchetei efectuate la unitatea spitaliceasca si pozitia institutiei cu privire la acest lucru.
    Cu toate acestea, unii medici ne-au semnalat faptul ca au dubii in a folosi anumite materiale sanitare (de exemplu, seringi importate din China) deoarece se tem ca acestea ar putea fi deja contaminate in ambalaj si ca pot provoca infectii nosocomiale pacientilor. Cauza incidentelor de la CF 2 o reprezinta insa nerespectarea procedurilor de manipulare a materialelor sanitare, asa cum arata si rezultatele anchetei efectuate de comisia ministeriala.

Lasa un raspuns