S-a descoperit cauza complicatiilor de la Spitalul CF 2

Potrivit unor rezultate preliminare ale anchetei desfasurate de Ministerul Sanatatii in cazul infectiei intraspitalicesti de la CF 2, Amelia Antoniu si Alice Roxana Preda, cele doua paciente care au intrat in coma saptamana trecuta, au fost infectate prin intermediul serului utilizat intravenos pentru anestezie.

Anestezia efectuata celor doua a fost una de scurta durata, substanta in cauza fiind administrata prin utilizarea unor seringi. Cel mai probabil, in aceste cazuri au fost folosite aceleasi seringi si nu seringi de unica folosinta asa cum este normal. Surse din interiorul Spitalului CF 2 au declarat ca folosirea acelorasi seringi pentru mai multi pacienti reprezinta un lucru frecvent in aceasta unitate, una dintre cauzele acestui fenomen fiind lipsa minimelor dotari din cadrul spitalului.

Potrivit acelorasi surse, din septembrie 2009 pana acum, sapte paciente ale Spitatului CF 2 au suferit complicatii asemanatoare cazurilor mediatizate in prezent, toate beneficiind de acelasi tip de anestezie, cu repercursiuni similare complicatiilor post-operatorii suferite de Amelia Antoniu si Alice Roxana Preda: febra si modificari ale analizelor de sange cu agravarea simptomelor suferite.

Sursa: Mediafax, Antena 3

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

2 Raspunsuri la “S-a descoperit cauza complicatiilor de la Spitalul CF 2”

  1. axel A spus:

    seringile de unica folosinta actuale (ce se gasesc acum la distribuitori) sunt de provenienta dubioasa (fabricate undeva in china, iti este si frica sa lucrezi cu ele). nu este insa un bun motiv sa le folosesti de mai multe ori. cu ceva banuti in plus, pot fi achizitionate si seringi “normale”, nu costa o avere.concluzia anchetei nu poate fi contestata, insa, o data cu trecerea timpului par sa rasara alte si alte cauze.se da vina pe instalatiile de ventilatie artificiala, seruri, perfuzii, ace, ate, etc,etc. mai putin pe subfinantarea cronica a sistemului sanitar. bani pentru anchete si inspectii avem… si o sa tot avem.

  2. GhidCabinet.ro A spus:

    Utilizarea unor seringi deja folosite, mai ales ca acestea sunt de provenienta dubioasa (si, dupa cum afirma unii medici, ar exista pericolul ca producatorii sa le livreze deja contaminate) este condamnabila si nu face, din pacate, decat sa deterioreze imaginea sistemului romanesc de sanatate, in conditiile in care acesta a fost supus la presiuni puternice in ultimele zile, pe fondul incidentelor de la Spitalul CF 2 din Bucuresti.
    Deocamdata, Ministrul Cseke Atilla nu a prezentat in conferinta de presa pe care a tinut-o joi o pozitie oficiala cu privire la cauza propriu-zisa a infectarii celor doua paciente. Pe fondul acestei probleme, lipsa finantarii reprezinta insa principala criza cu care se confrunta sistemul in prezent. Asteptam cu nerabdare opinia dumneavoastra si cu privire la alte probleme ale sistemului de sanatate din Romania.

Lasa un raspuns