Romania va cumpara 1 milion de doze de vaccin BCG

Romania se afla in prezent in procedura de achizitie si de analiza, prin intermediul UNICEF, a aproximativ 1 milion de doze de vaccin BCG, care vor acoperi pentru acest an necesarul pentru vaccinarea tuturor copiilor, potrivit unei declaratii a Ministrului Sanatatii, Cseke Atilla.

“Cu ajutorul acestor doze vom putea recupera lunile februarie, martie, aprilie, si credem ca si mai”, a spus ministrul. Cseke a precizat ca, potrivit Ministerului, “pretul pentru aceste doze de vaccin este unul convenabil, care nu va depasi pretul intern de productie”.

In tot acest timp, Ungaria a donat Romaniei aproximativ 25.000 de vaccinuri BCG care au intrat in tara ieri si urmeaza a fi distribuite in judetele Timisoara, Arad si Bihor, a mai precizat Ministrul Sanatatii.

Sursa: National

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Romania va cumpara 1 milion de doze de vaccin BCG”

  1. Cosmin A spus:

    Un milion de doze??? Dar oare ce-o sa facem cu atatea vaccinuri ? Ca doar nu a crescut populatia tarii cu 1 milion in ultimele 4 luni.

  2. GhidCabinet.ro A spus:

    Ministerul Sanatatii incearca sa se asigure, probabil, ca lipsa vaccinurilor de acest tip, care erau produse la Institutul Cantacuzino din Capitala, nu va fi resimtita in calendarul vaccinarilor. Avand in vedere ca aceste vaccinuri au o perioada de valabilitate de aproximativ 6 luni, dozele ar trebui utilizate pana in momentul expirarii, mai ales ca in multe judete (cum ar fi cazul judetului Vaslui), nu s-a reusit respectarea planului de vaccinare si multi bebelusi nu au beneficiat de imunizarea necesara. Ar fi pacat ca, in cazul unei activitati atat de importante de preventie la nivel national a tuberculozei, sa primeze interese din Minister.

Lasa un raspuns