Ministrul Cseke vrea sa demareze descentralizarea sistemului sanitar

Ministrul Sanatatii, Cseke Atilla, a declarat in cadrul unei intalniri cu reprezentantii Asociatiei Oraselor din Romania ca, in prezent, descentralizarea unitatilor medicale romanesti reprezinta una dintre solutiile de eficientizare a sistemului si ca proiectele de acest tip urmeaza in sfarsit sa fie puse in aplicare.

“De ani de zile vorbim de descentralizarea din Sanatate, toti predecesorii mei au vorbit despre acest lucru. Multi au vorbit, putin s-a facut. A venit momentul sa nu vorbim doar. De 10 zile a aparut acest pachet de reforma, multi incep sa creada ca va exista aceasta reforma”, a precizat ministrul. “Avem nevoie de descentralizare pentru ca pe termen mediu si lung comunitatea locala sa aiba dreptul de a interveni in functionarea spitalului”, a mai declarat Cseke Atilla.

Ministrul Sanatatii a mai subliniat ca acest proces nu va insemna abandonarea sistemului medical pe umerii comunitatilor locale. Primarii prezenti la intalnire au fost de acord cu preluarea unitatilor sanitare de la 1 iulie 2010, insa au cerut ca procesul sa fie transparent. Ministerul asteapta pana joi propunerile primarilor din Asociatia Oraselor cu care ministrul Cseke a avut consultari.

Sursa: Ministerul Sanatatii, PaginaMedicala

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns