Ministerul Sanatatii lanseaza un nou program national

Ministerul Sanatatii lanseaza astazi, in premiera,  Programul National de tratament invaziv a infarctului miocardic acut.

“Este un program care va salva vieti prin accesul rapid al unui numar mare de pacienti cu infarct miocardic acut la metode de tratament moderne si eficiente de tratament invaziv”, a declarat ministrul Sanatatii, CSEKE Attila, la lansarea programului.

In cadrul acestui program, Ministerul Sanatatii va asigura finantare pentru toate consumabilele (inclusiv stent-uri)  interventiilor in regim de urgenta efectuate asupra pacientilor cu infarct.

Suma alocata programului este de 15 milioane de lei si este suplimentara fondurilor alocate programului de bolnavi cronici cu afectiuni cardiovasculare. Ministerul Sanatatii estimeaza ca in primele 12 luni de implementare ale programului vor putea fi rezolvate 3 500 de cazuri.

Programul MS va fi implementat in 10 centre deschise in spitalele de urgenta sau, dupa caz institutele cardiovasculare, din Bucuresti, Tg. Mures, Cluj, Iasi  si Timisoara si are ca scop tratamentul corect al bolnavului cu infarct miocardic.In acelasi timp, programul gandit de MS va duce la reducerea mortalitatii  si a complicatiilor prin infarct miocardic acut in Romania, dar si reducerea costurilor de spitalizare si a costurilor pe termen lung.

 

Programul este indreptat in mod direct catre interesul pacientului. Pacientii cu infarct miocardic acut pot fi vindecati fara sechele daca ei ajung in timp util la aceste centre”, a declarat ministrul CSEKE Attila.

 

Astazi, ministrul Sanatatii a semnat si ordinul prin care se va incepe pregatirea medicilor cardiologi care vor primi atestat pentru a detine competenta in efectuarea manevrelor invazive de tratament a infarctului miocardic acut.

Atestatul dureaza 2 ani si cursurile vor incepe in luna iunie a acestui an.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns