In Romania sunt aproximativ 600.000 de diabetici, din care 2.500 sunt copii!

Din aproximativ 600.000 de diabetici cat exista in prezent in Romania, circa 2.500 sunt copii au avertizat medicii in cadrul unui eveniment de constientizare asupra afectiunilor tiroidei si pancreasului la copii care a avut loc la inceputul saptamanii la Constanta sub egida Asociatiei Copiilor si Tinerilor cu Diabet Constanta. Se pare insa ca cifra reala a persoanelor din Romania diagnosticate si nediagnosticate cu aceasta boala ar depasi cifra de 1 milion, ceea ce reprezinta aproximativ 6% din populatie.

La conferinta au participat mai  multe personalitati medicale din Constanta, evenimentul fiind urmat de un concert caritabil de muzica simfonica, “Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, interpretat la vioara de maestrul Alexander Dubach.

Printre participanti s-au numarat Dr. Vasile Sarbu, membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania si seful Clinicii Chirurgie II a Spitalului Clinic Judetean Constanta, Dr. Doina Catrinoiu, coordonator al Centrului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Constanta, Dr. Cristina Mihai, medic pediatru cu supraspecializare in Diabet, Boli de Nutritie si Metabolism, si Dr. Manuela Minca, medic specialist chirurgie generala, cu supraspecializare in chirurgie tiroidiana, membra a Societatii Europene de Chirurgie Endocrina.

Sursa: Ziua de Constanta

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns