Directorul CF2: Oamenii bolnavi trebuie sa se opereze si acolo unde e pericol de moarte

“Daca omul e bolnav el trebuie sa se trateze chiar si acolo unde e pericol de moarte”, a declarat Constantin Tanase, cel care a condus pana vineri Spitalul CF 2 si care ramane in continuare medic chirurg la Spitalul Clinic de Urgenta. In opinia fostului sef de la CF 2, infectarea Ameliei Antoniu si a Roxanei Preda a fost cauzata de nerespectarea protocolului medical, de pacientii neinformati si de absenta unor garantii morale si materiale pentru spitale. Tanase recunoaste ca in luna septembrie a anului trecut spitalul s-a mai confruntat cu situatii asemanatoare, insa nu au fost luate masuri speciale, cazurile fiind transferate.

“Oamenii, cand sunt bolnavi, trebuie sa se duca sa se trateze undeva. Nu putem sa ne plimbam toti cu Mercedesul. Vrem sau nu vrem, spitalele, chiar daca sunt vechi, trebuie sa asigure aceasta asistenta medicala”, a mai declarat Tanase.

Dr. Adrian Morar, presedintele Colegiului Medicilor Brasov, a declarat, ca reactie la spusele lui Constantin Tanase, ca exista cazuri in care pachetele cu seringi sunt livrate de la producatori deja contaminate. “Producatorul ti le livreaza impachetate, sigilate si constati cu stupoare ca, daca iei analize de pe ele, sunt contaminate”, potrivit lui Morar.

Sursa: Gandul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns