Din 15 mai se aplica noile reguli privind concediile medicale

Din data de 15 mai, concediile medicale vor fi acordate confrom noilor prevederi legale, potrivit Ministrului Sanatatii, Cseke Atilla, care a precizat ca urmeaza sa fie emise doua ordine pentru punerea in aplicare a Ordonantei de urgenta privind concediile medicale.

Noua legislatie prevede completarea de catre pacientul care se prezinta la medicul de familie a unei declaratii pe propria raspundere care va contine datele de identificare ale acestuia, codul numeric personal, unitatea angajatoare si functia pe care o detine in institutie. In declaratie, solicitantul concediului semneaza ca este de acord sa-si anunte angajatorul cu privire la incapacitatea de munca in termen de 24 de ore de la obtinerea certificatului, sa anunte datele medicului si sa indice adresa de resedinta aleasa pe toata perioada concediului medical.

Pacientul este obligat sa fie prezent la domiciliul indicat, cu exceptia situatiilor justificate cu documente medicale, urmand a fi verificat de un reprezentant al angajatorului  si de unul al politiei daca e cazul, fara ca acestia sa patrunda in locuinta. Dupa verificare, se va incheia un proces verbal in care se precizeaza daca pacientul a fost sau nu acasa.

Sursa: Adevarul, Gandul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns