Cum fac achizitii managerii din spitale

In spitalele de stat, materialele sanitare, medicamentele si substantele dezinfectante sunt de multe ori achizitionate “la comanda”, mai exact la ordinul unor persoane importante din Ministerul Sanatatii, din directiile judetene de sanatate publica si chiar la ordinul politicienilor.

“Este o adevarata mafie. Licitatiile se organizeaza de ochii lumii. Managerului ii sunt trimisi pe cap de catre aceste persoane importante furnizori de materiale sanitare, medicamente sau substante dezinfectante si i se spune: “Daca nu achizitionezi de la astia, nu te mai tin in brate!”. Daca managerul nu incheie contractul dictat zboara de pe post”, a declarat pentru Curentul, sub protectia anonimatului, un fost manager de spital.

“Exista si situatii, cei drept mai rare, cand managerul de spital se intelege cu furnizorul, managerul primind in schimb de la furnizor o atentie pentru achizitia facuta. Trebuie ca presa sa semnaleze toate aceste aspecte. Trebuie presiune din afara spitalelor”, a mai spus sursa mai sus citata.

Sursa: Curentul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns