Colegiul Medicilor refuza verificarea pacientilor aflati in concediu medical

Colegiul Medicilor din Romania respinge categoric reglementarea propusa de Ministerul Sanatatii si aprobata de guvernul Boc prin care pacientii aflati in concediu medical urmeaza sa fie verificati la domiciliu cu ajutorul Politiei.

“Este o masura abuziva si politieneasca inacceptabila intr-un stat de drept. Vorbim practic de arest la domiciliu. Pacientul are un drept la concediu medical, un drept castigat prin plata unor contributii si, ca urmare, dreptul castigat nu poate fi transformat in obligatia de arest la domiciliu. In opinia noastra aceasta propunere este o rusine pentru statul roman”, a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania. “Este inadmisibil si vom sesiza toate forumurile europene in privinta acestei retineri a pacientului la domiciliu si a verificarii lui de catre politie”, a mai precizat Astarastoae.

Potrivit hotararii de guvern, pacientul trebuie sa fie la domiciliu pe durata concediului medical in fiecare zi intre orele 8-11, 12-17, 18-20, insa acest lucru poate da nastere unor abuzuri. Daca pacientul merge spre exemplu la farmacie si intarzie in a se prezenta la domiciliu, nu i se mai plateste concediul si medicul este sanctionat.

Sursa: Viata Medicala

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns