Ce salarii aveau managerul si alti 4 directori de la Spitalul CF 2

Managerul si alti 4 directori din Spitalul Universitar CF 2 din Capitala, unitatea sanitara in care conditiile precare de igiena au cauzat intrarea in coma a doua paciente la sfarsitul saptamanii trecute, aveau salarii cuprinse intre 6.000 si 10.000 de lei, cu mult peste media retributiilor din sistemul sanitar romanesc.

Fostul manager de la CF 2 avea pana saptamana trecuta, cand a fost demis, un salariu de 10.000 de lei pe luna, in timp ce directorul de cercetare-dezvoltare a spitalului are in prezent o leafa de 6.600 de lei, directorul financiar-contabil este remunerat cu 6.700 de lei, iar directorii administrativ si de ingrijiri medicale ai unitatii sanitare bucurestene sunt platiti cu 5.600, respectiv 5.100 de lei in fiecare luna.

Lefurile sunt cu mult peste media salariilor cu care sunt platiti majoritatea directorilor din spitalele romanesti. “Un manager de spital cu peste 400 de paturi, asa cum este CF 2, are un salariu de 5.000-6.000 de lei pe luna, iar directorii iau in jur de 3.000 de lei”, potrivit dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor.

Potrivit liderului sindical de la CF 2, dr. Denisa Popovici, cei cinci directori sunt responsabili de situatia in care a ajuns spitalul si de imbolnavirile cauzate Ameliei Antoniu si Roxanei Preda care au intrat in soc toxico-septic saptamana trecuta in urma unor interventii chirurgicale minore la care au fost supuse in unitatea sanitara detinuta de Ministerul Transporturilor.

Sursa: Adevarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns