Ce s-a discutat la intalnirea Sanitas-Attila Cseke

Joi, 15 aprilie 2010, reprezentantii Federatiei Sanitas s-au intalnit cu ministrul Sanatatii, Attila Cseke, pentru a discuta despre problemele cu care se confrunta in acest an sistemul de sanatate din Romania. Reprezentantii Sanitas au insistat asupra respectarii drepturilor salariale ale angajatilor din sectorul sanitar. Sindicalistii urmeaza sa intocmeasca un document in care sa solicite in mod explicit ministrului respectarea salariilor cadrelor medicale si garantia ca nu se vor face disponibilizari in sanatate anul acesta.

Documentul va fi prezentat ministrului Sanatatii peste doua saptamani, cu prilejul unei noi intalniri cu sindicalistii. Acestia vizeaza semnarea unui acord cu ministrul prin care sa li se promita ca toate solicitarile le vor fi respectate, potrivit liderului Sanitas, Marius Petcu.

Una din solicitarile Sanitas a fost renuntarea la procesul de descentralizare a unitatilor sanitare pana la 1 ianuarie 2011. Sanitas considera ca nu toate unitatile locale sunt pregatite de descentralizare incepand cu 1 iulie 2010 si propune ca aceasta sa se realizeze in doua etape. In prima ar urma sa fie descentralizate spitalele din comunitatile locale care au resurse suficiente pentru aceasta, urmand ca in etapa a doua sa le cuprinda pe celelalte. Ministrul Cseke a solicitat pentru viitoarea intalnire cu Sanitas argumente suplimentare pentru amanarea procesului de descentralizare.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns