Ce crede Sorin Oprescu despre descentralizarea din sanatate

Primarul general al Capitalei, doctorul Sorin Oprescu, a avertizat ca aplicarea descentralizarii in sanatate i-ar putea aduce pe managerii spitalelor sub controlul unui consiliu de administratie format din reprezentanti ai politicului, care nu cunosc realitatea din spitale, motiv care ar putea cauza aparitia unor noi incidente precum cel de la Spitalul CF 2.

Edilul sef al Capitalei a avertizat intr-o conferinta de presa ca initiativa elaborarii unui act normativ care prevede descentralizarea sistemului romanesc de sanatate va fi denaturata in cazul in care proiectul, aflat in dezbatere publica in acest moment, va fi aprobat de Guvernul Boc in forma propusa de Ministerul Sanatatii.

Potrivit lui Oprescu, multi dintre membrii consiliilor de administratie “nu au pregatirea necesara pentru a fi implicati in actul de decizie si nu vor face altceva decat sa dubleze structurile administrative”. “Practic sunt reprezentanti ai politicului si ai birocratiei iar politicul nu are ce cauta in scoli, in spitale si in nicio institutie de interes public”, a precizat Oprescu.

Sursa: Azi

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns