Al 16-lea caz de Progerie din lume, descoperit in Marea Britanie

Progeria sau Sindromul Hutchinson-Gilford este cauzata de o mutatie sporadica la nivelul genei LMNA, ce codifica o proteina (lamin A) care furnizeaza scheletul molecular al nucleilor celulari. Lipsa proteinei duce la o instabilitate nucleara a diviziunii celulare, inclusiv la moartea timpurie a tuturor celulelor organismului.

Harry Crowther, un copil in varsta de 11 ani din Marea Britanie, se numara printre cele 16 persoane cunoscute la nivel mondial ca suferind de sindromul Progeria, boala care le accelereaza dramatic procesul de imbatranire. Harry imbatraneste de cinci ori mai repede decat ceilalti copii de varsta lui, ceea ce il face de multe ori sa se simta marginalizat. “Prietenii mei sunt obisnuiti cu mine, nu isi mai dau seama. Dar oamenii noi sunt suparatori atunci cand se holbeaza la mine”, a declarat Harry Crowther.

Nu se cunoaste pana in prezent un tratament al acestei boli, motiv pentru care medicii nu pot face altceva decat sa monitorizeze situatia copilului in speranta ca vor putea macar sa opreasca evolutia bolii. Varsta medie de deces in cazul acestei maladii este de 12 ani, iar Harry are deja 11. De obicei, bolile coronariene si cele cerebrovasculare sunt vinovate de decesul pacientilor cu Progeria.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns