Acreditarea spitalelor, intarziata de interese din Minister

Desi Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) a fost infiintata inca de la inceputul lui 2009 de catre Ministerul Sanatatii, nici pana in acest moment angajatii acesteia nu si-au inceput activitatea. Membrii Comisiei asteapta doar un aviz de incepere a activitatii din partea Ministerului Sanatatii si ar urma sa verifice toate spitalele din Romania in vederea acordarii acreditarii.

La inceputul acestui an, presedintele CoNAS, Romulus Dan Serban, isi exprima speranta ca pana la data de 1 februarie ministrul Cseke Atilla va semna ordinul de aplicare a standardelor de acreditare a spitalelor si ca la sfarsitul lunii februarie a anului curent evaluatorii comisiei vor putea incepe vizitele in unitatile sanitare. Din pacate, nici pana in prezent ministrul sanatatii nu a semnat respectivul ordin, astfel ca intreaga activitate a CoNAS este blocata.

“In 2 martie i-am trimis ministrului Cseke o hartie prin care ii aduceam aminte despre ordin, insa de atunci nu am primit nimic de la minister”, a precizat Romulus Dan Serban.

Sursa: Curentul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns