Romania: la fiecare doua minute e batuta o femeie

In Romania, violenta domestica face anual peste 1,2 milioane de victime-femei. Potrivit unor estimari recente, in Romania, la fiecare doua minute e batuta o femeie. Desi cifra este foarte mare (peste 10% din numarul total al persoanelor de sex feminin din Romania, procentul fiind si mai mare daca luam in calcul doar femeile de varsta adulta), doar 1% dintre victime depun plangere impotriva agresorului.<br><br>

Chiar si in cazul in care se depune o plangere, multe dosare se blocheaza pe traseul dintre institutiile care trebuie sa le solutioneaze. In conditiile in care nu exista proceduri clare de interventie, multe femei au sentimentul ca nimeni nu le poate ajuta si prefera sa ramana in mediul domestic violent.

In timp ce in Romania reglementarile sunt aproape inexistente,in Franta se pregateste un nivel avansat de legislatie, care incrimineaza nu doar violenta domestica fizica, ci si pe cea psihica, mergandu-se pe ideea ca cea din urma o precede pe prima.

In prezent, romancele care doresc sa semnaleze cazuri de violenta domestica au la dispozitie numerele de telefon 9833 sau 112.

Sursa: Gandul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns