Rectorul UMF "Carol Davila": "Ma opun total coplatii"

In cadrul zilei a doua a Conferintei Nationale a Pacientilor, reprezentantii principalelor asociatii de pacienti, impreuna cu medicii si persoanele de decizie din domeniul sanitar s-au concentrat pe gasirea unor solutii coerente si realizabile la problemele cu care se confrunta toti cei care intra in contact cu sistemul de sanatate. Personalitatile care au luat cuvantul au tras importante semnale de alarma cu privire la directia in care se indreapta sistemul de sanatate din Romania.

Prof. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania a avertizat ca, tinand cont de sumele alocate bugetului sanatatii, banii pentru 2010 vor fi suficienti doar pana in data de 15 mai. Daca prooritatile de finantare nu vor fi schimbate rapid, toate domeniile vor avea de suferit in acest an, considera presedintele CMR.

La randul sau, prof. Florian Popa, rectorul UMF “Carol Davila” a sustinut ca introducerea sistemului de coplata nu este o solutie pentru ameliorarea bugetului sanatatii.

“Ma opun total coplatii. Nu cred ca populatia ar trebui da plateasca in plus pentru a beneficia de tratament, a spus prof. Florian Popa.

GhidCabinet.ro a participat la Conferinta Nationala a Pacientilor in calitate de Partener Media.

Sursa: Sanatatea Media Group

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns