"Oamenii din sistem au omorat sanatatea." Cum comentati?

Intr-un editorial publicat in revista  Info-Sanatate, psihologul Gina Gheoca afirma ca sistemul de sanatate nu a fost falimentat de lipsa banilor ci, in primul rand, de oamenii care “populeaza” sistemul. Autoarea nuanteaza, precizand ca nu este vorba de toti oamenii din sistem, dar ca, atunci cand, devenim, la randul nostru pacienti ne lovim, ca un facut, de “uscaturile” padurii.

Autoarea sustine ca nu doar in sistemul de stat sunt servicii medicale proaste, pacientii fiind adesea nemultumiti si de cele oferite de furnizorii de servicii private. Potrivit unui sondaj realizat de Info-Sanatate, mai mult de jumatate dintre pacientii intervievati (54,67%) spun ca nu sunt multumiti de serviciile medicale private la care au apelat, in timp ce 45,33% s-au declarat multumiti. Chiar daca banii investitorilor privati sunt buni pentru a renova, amenaja si utila spatiul, oamenii recrutati sunt, la randul lor produse ale sistemului.

Principalele caracteristici ale “omului care omoara sistemul” sunt, in opinia Ginei Gheoca, incompetenta, aroganta, autosuficienta, lipsa de comunicare, lipsa interesului fata de pacient si faptul ca sunt influentati interesele politice.

Cum comentati acesta opinie? Sunteti de acord ca sistemul de sanatate este “sabotat” din interior, chiar de cei care lucreaza in interiorul sau?

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns