Conferinta Nationala de Oncologie Pediatrica, la prima editie

Cancerul la copii, problema de sanatate nationala! Aceasta a fost una dintre temele primei editii a Conferintei Nationale de Oncologie Pediatrica, eveniment organizat de Sanatatea Media Group in ultima zi a Conferintei Nationale a Pacientilor, pe data de 13 martie 2010. Primul eveniment de acest gen din tara noastra, Conferinta Nationala de Oncologie Pediatrica a reunit medici specializati pe oncologie pediatrica, asociatii de pacienti care trateaza cancerul la copii si, bineinteles, pacienti. In sala au fost prezenti si parinti care au avut sau care au copii bolnavi de cancer si care au primit, din partea medicilor sau a reprezentantilor asociatiilor de pacienti, raspunsuri si solutii la intrebarile cu care se confrunta zilnic.

 

Conf. univ. dr. Monica Dragomir, medic primar oncologie medicala si pediatrie in cadrul Institutului Oncologic „Prof. dr. Al. Trestioreanu” din Bucuresti a sustinut o tema cu titlul „Preventie. Diagnostic precoce. Managementul cancerului la copil”. Dr. Cristian Scurtu, seful Sectiei de Oncologie Pediatrica din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „M.S. Curie” din Bucuresti a discutat despre problemele care exista in tratamentul cancerului la copii in Romania. Psihologul Corina Somlea, reprezentant al Institutului Oncologic „Prof. dr. I. Chiricuta” din Cluj, a vorbit despre consilierea psihologica a copiilor diagnosticati cu cancer si a familiilor acestora.

 

Subiectele abordate de specialisti au fost intregite de temele propuse de reprezentantii asociatiilor de pacienti. Acestia au adus in discutie atat drepturile, cat si problemele pe care le au tinerii si copiii diagnosticati cu cancer in Romania. Rolul asociatiilor de pacienti este foarte important in acest domeniu, deoarece adolescentii si copiii bolnavi de cancer au nevoie de tot sprijinul moral care li se poate acorda pe durata bolii. Reprezentantii asociatiilor de pacienti au prezentat activitatile organizate in spitalele de oncologie, pe sectiile de pediatrie, evenimentele dedicate copiilor bolnavi de cancer si campaniile organizate. De asemenea, s-a discutat despre tratamentele care se pot face in Romania, despre posibilitatile medicale disponibile la noi tara.

 

Conferinta Nationala de Oncologie Pediatrica a fost un eveniment interactiv, in care medicii, reprezentantii asociatiilor de pacienti si cei prezenti in sala de dezbateri au comunicat pentru gasirea unor puncte comune care trebuie imbunatatite privitor la cancerul la copii.

 

Conferinta Nationala de Oncologie Pediatrica a incheiat Conferinta Nationala a Pacientilor, primul eveniment national dedicat relatiei autoritati-medici-pacienti. Editia 2010 a Conferintei Nationale a Pacientilor a insemnat trei zile de discutii interactive, peste 1000 de participanti, 50 de asociatii de pacienti inscrise, peste 90 de speakeri. Evenimentul, organizat de Sanatatea Media Group, va fi unul anual.

 

GhidCabinet.ro a participat la Conferinta Nationala a Pacientilor in calitate de Partener Media.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns